İletişim Fakültesi

GümüşhaneÜniversitesi
İletişim Fakültesi

Haber

Fakültemizde "Oryantasyon Programı" Gerçekleştirildi

Fakültemizde "Oryantasyon Programı" Gerçekleştirildi

Fakültemizde, 2026-2027 akademik yılı eğitim öğretim güz dönemi nedeniyle birinci sınıf öğrencilerimiz için etkinlik düzenlendi. Öğrencilerimizin fakülte kültürüne uyum sağlamaları, idari ve akademik yapıyı tanımaları amacıyla 14 Ekim 2026 Çarşamba günü, saat 11.30’da Fakültemiz Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı düzenledi. Fakülte yönetimi, akademisyenler ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere eğitim-öğretim süreçleri ve uygulama olanakları hakkında geniş kapsamlı bilgiler sunuldu.

Programın açılış konuşmasını Fakültemiz Dekan Yardımcısı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi ve Medya Merkezi Baş Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez gerçekleştirdi. Konuşmasında Medya Merkezi’nin kurumsal yapısı ve uygulama birimlerini detaylıca tanıtan Gez, öğrencilerin üniversite ile fakülte duyurularını düzenli takip etmelerinin ve uygulama birimlerinin alım süreçlerini kaçırmamalarının mesleki gelişimleri açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.

Ardından söz alan Fakültemiz Dekan Yardımcısı, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi ve Radyo Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Şadiye Kotanlı Kızıloğlu, öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmeleri adına fakültenin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti. Medya Merkezi bünyesindeki birimlerden etkin biçimde yararlanılmasını tavsiye eden Kotanlı Kızıloğlu, öğrencilerin süreçteki isteği ve heyecanının fakülteyi başarıya taşıyacak temel dinamik olduğunu belirterek, her birimde deneyim kazanılması gerektiğine dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında öğrencilere hitap eden Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır: “Öncelikle aramıza yeni katılan kıymetli öğrencilerimize Gümüşhane Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden biri olan İletişim Fakültemize hoş geldiniz diyorum. Hem akademik hem de mesleki anlamda kendinizi en iyi şekilde yetiştireceğiniz verimli ve keyifli bir yıl geçirmenizi umuyorum. Fakültemiz, yaklaşık 15 yıllık köklü bir eğitim geçmişine sahiptir. Fakültemiz, Türkiye genelindeki 100’ün üzerinde iletişim fakültesi arasında, düzenlenen yarışmalarda en çok ödül kazanan ilk 5 fakülte arasında yer alarak ulusal düzeydeki prestijini ortaya koymaktadır. TRT, Aydın Doğan, RATEM ve TÜHİD gibi saygın organizasyonlardan elde edilen derecelerimiz, gelecekteki başarılarımızın da teminatıdır. Siz kıymetli öğrencilerimiz de kendinize hedefler belirleyerek, bu hedeflerle ulaşmak için hareket ettiğiniz takdirde çok başarılı olursunuz. Kendinizi bu fakülte çatısı altında ne kadar katma değerli hale dönüştürebilirseniz, sektörde o kadar rahat edersiniz.” şeklinde konuştu.

Fakültenin akademik kadrosu hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çalışır, farklı üniversitelerin birikimleriyle yetişmiş, genç, dinamik ve alanında yetkin bir akademisyen profiline sahip olduklarını kaydetti. Öğrencilerin yalnızca teorik derslerle sınırlı kalmayıp, Medya Merkezi çatısı altındaki birimlerde aktif sorumluluk alarak kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini bildiren Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, fakültede görev alan akademisyenlerin her zaman öğrencilere rehberlik etmeye ve destek sunmaya açık olduğunu vurguladı. Konuşmasında öğrencilere sunulan imkanlar ve destek mekanizmalarına da değinen Prof. Dr. Çalışır, üniversite ve fakülte internet sayfalarındaki duyuruların yakından izlenmesi gerektiğini hatırlatarak; GÜSİAD bursu, yemek bursları ve İŞKUR öğrenci programları gibi fırsatların değerlendirilmesini önerdi. Öğrencileri akademik başarının yanı sıra bireysel gelişim süreçlerinde de desteklemeyi ilke edindiklerini belirten Dekanımız Çalışır, fakülte yönetiminin her daim öğrencilerin yanında yer alacağını ifade etti.

Konuşmasının devamında Dekanımız Prof. Dr. Çalışır; fakültemizde görevli olan Fakülte Sekreteri, Öğrenci Şefi, öğrenci işlerinden sorumlu idari personel ile bölüm başkanlarını öğrencilere tek tek tanıtarak kurumsal işleyiş hakkında bilgilendirmede bulundu.

Oryantasyon programı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Foto Galeri

Yukarı dön