Fakültemiz Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Çakmak tarafından Konya’da bulunan Kapsül Teknoloji Platformu’nda Teknofest takımlarına özellogo tasarım çalıştayı düzenlendi. 

Adı geçen çalıştayda, katılımcıların yaratıcılıklarını etkili ve anlaşılır logo tasarımlarına dönüştürdükleri özel bir eğitim gerçekleştirildi. İki gün süren bu eğitimin birinci gününde temel tasarım ilkelerinden renk teorisine, tipografiden basit yaratıcı sürece kadar birçok önemli konuya değinildi. İkinci günde ise Adobe İllüstratör programına dair temel eğitim verilerek, taslak çizimleri yapılmış olan logo tasarımları programa aktarıldı ve vektörel çizim tekniği ile logo tasarımlarına dijital bir form kazandırıldı. İki gün boyunca oldukça yoğun ve verimli geçen çalıştay sonunda teknofest takımları oluşturdukları profesyonel yapıdaki logoları ile katılım belgelerini alarak yarışma başvurularını yaptılar.

Kapsül Teknoloji Platformu, gençler için kolektif öğrenme, iş birliği ve teknolojiyi destekleyen bir yapı sunarak modern altyapı, eğitim ve mentorluk ile projelerin hayata geçirilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca gençler, girişimciler ve profesyoneller arasında disiplinler ötesi bir ekosistem oluşturuyor.

Kapsül Teknoloji Platformu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini geliştirmek amacıyla etki gücü yüksek program ve projelerin hayata geçirilmesine imkan sağlamak için Nisan 2020 tarihinde mevzuata alınan, Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sunmak amacıyla Kasım 2020 tarihinde kurulmuştur. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kapsül Teknoloji Platformu, teknoloji odaklı çalışmalara destek sağlamayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda platform içinde yer alan takımlara yönlendirme ve rehberlik desteği, ihtiyaç duydukları eğitimler, projelerini gerçekleştirmek için gerekli olan teknik ve teknolojik malzeme desteği gibi farklı imkânlar sağlamaktadır. Kapsül Teknoloji Platformu, yeni nesil bir gençlik çalışması olarak Türkiye’de yerel yönetimler marifeti ile oluşturulan ilk kurumsal teknoloji gelişim çalışmasıdır. Şehirde mühendislik ve alanda teknoloji geliştirme ile ilgili bölümlerden öğrencilerden oluşan ekiplerin bir araya getirilmesi, ortak bir çalışma alanını sağlanarak deneyim ve fırsatların paylaştırılması amaçlanmıştır. Bu ekiplere sağlanan teknik, teknolojik, mentörlük, mekân, lojistik, konaklama ve girişimcilik destekleriyle bilgi ve yeteneklerin yönlendirilmesi, bu alanda gösterilecek gelişim potansiyelinin desteklenmesi, akademik çalışmalar ve ilgili akademik personel ile daha kolay buluşturulması sağlanmaktadır. Böylece teknoloji alanında takım çalışmasında bulunan, yarışmalara katılan ve girişimcilik faaliyetine bulunmak isteyen ekiplerin desteklenmesi ve değerlendirilmesi sağlanarak, belediye hizmetlerinde teknoloji geliştirme alanlarında da gençlerin değerlendirilmesi sağlanmaktadır.

Fakültemizde görevli Dr. Öğr. Üyesi Sinan Çakmak bu çalıştay ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kapsül Teknoloji Platformu alanında uzman olan profesyonellerin, akademisyenlerin ve sektörde etkin role sahip kişilerin eğitim verdiği prestijli bir kurum. Bu kurumdan teknofeste katılacak olan takımlara yönelik olarak özel bir logo tasarım eğitimi vermem konusunda davet almış olmam, şahsım adına gurur verici bir durum oldu. İki gün boyunca oldukça enerjik bir kitle ile eğitimimizi tamamladık ve profesyonel anlamda ortaya çıkan sonuç beni ve katılımcıları memnun etti. Eğitime katılan takımların teknofest kapsamında başarılı sonuçlar almalarını gönülden diliyorum.”

Fakültemiz öğretim elemanlarının sektörden özel davetler alarak eğitimler vermesinin Fakültemizin görünürlüğü açısından önemine dikkat çeken Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır da şu açıklamalarda bulundu: “Çeşitli kurumlarca düzenlenen eğitimlere Fakültemiz öğretim elemanlarının davet alması, burada yaptığımız işlerin kalitesini göstermesi ve başarımızın taçlandırılması adına oldukça önemlidir. Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Sinan Çakmak hocamızın alanında önde gelen bir firmaya iki günlük süreyle gerçekleştirdiği eğitime olan yoğun ilgi bizleri mutlu etti. Fakültemiz çatısı altında yaratılan katma değerden sektörün de faydalanmak istemesi, yaptığımız işlerin doğruluğunu göstermesi adına kıymetlidir. Hocamıza verdiği eğitim için teşekkür ederim. Söz konusu eğitimin diğer hocalarımıza da feyz olmasını dilerim.”

 

Eğitimden Görüntüler