Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu sosyal sorumluluk projesi ile insanların hazır gıdalar ve paket yemek tüketimini azaltarak daha çok tencere yemeklerinin tüketilmesini hedef alındı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri hazırladıkları projeleri ile ülkemizde diyabet oranının azalmasını sağlamak amacıyla hazır gıdalar ve paket yemek tüketiminin azaltılmasını ve tencere yemeklerinin tüketilmesini artırarak diyabete karşı önlem almayı hedeflediklerini ifade ettiler. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Dr. Öğrt. Üyesi Neva Doğan öğrencilerinin hazırlamış olduğu sosyal sorumluluk projesi hakkında şu ifadeleri kullandı; “Dünyada bugün yaklaşık 537 milyon, Türkiye’de ise 12 milyon diyabet hastası var ve bu sayı gün geçtikçe artmakta. Sağlıksız beslenme, paket gıdalara olan rağbet, dijitalleşmenin getirdiği hareketsizlikle birlikte bu hastalığa yakalanan insanların yaş ortalaması da maalesef giderek düşmekte. Öğrencilerimi yalnızca ülkemizin değil, aynı zamanda tüm dünyanın da gündemi olan böylesi önemli bir konuda tasarladıkları projelerini hayata geçirdikleri için tebrik ediyorum” dedi.

‘Daha az hazır gıda ve daha çok tencere yemeği’

Dr. Öğrt. Üyesi Neva Doğan öğrencilerinin hazırlamış olduğu sosyal sorumluluk projesi ile insanların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini ve gıda tüketimine dikkat etmelerini böylece diyabete karşı korunmuş olacaklarının bilincini aktarmaya çalıştıklarını da dile getirdi. Dr. Öğrt. Üyesi Neva Doğan, “Öğrencilerimizin yaratmaya çalıştıkları bu farkındalık projesiyle birlikte insanları daha az hazır gıda ve daha çok tencere yemeği yemeye, daha çok hareket etmeye ve bizlere emanet olan bu bedenlere daha iyi bakmaları konusunda ufak bir hatırlatma yapmak istedik” ifadelerini kullanarak sağlığın önemi konusunda projeleri ile insanlara hatırlatmada bunduklarını söyledi.Dr. Öğrt üyesi Neva Doğan öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirebilmek amacıyla yardımlarını esirgemeyen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek’e, Sağlık, Kültür ve Spor daire başkanı Fahri Terzi’ye ve hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir menü hazırlayarak projeye destek veren Seferoğlu Yemek Firması’na sonsuz teşekkürlerini sundu.