Fakültemiz Gazetecilik Bölümü ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda karşılıklı görüş ve beklentiler dile getirildi.

Fakültemiz Gazetecilik Bölümü ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek, karşılıklı görüş ve beklentilerin dile getirildiği dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda iki bölümün ders programı incelenerek sektörün beklentilerini karşılayıp karşılamadığı konuşuldu.

Fakültemiz Dekanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen dış paydaş toplantısına katılarak konuk gazetecilere selamlama konuşması yapan Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, bundan sonra 2-3 yıl boyunca sık sık yapılacak etkinliğin güzel işbirliklerine kapı aralayacak bir program olmasını dileyerek “Biz bir aileyiz. Biz basından her zaman çok destek aldık. Her an etkileşim halindeyiz. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gazetecilik bölümü müfredatı hakkında yaptıkları toplantılara değinen Gazetecilik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ali Özcan, “Biz Gazetecilik bölümü olarak 2018-2019 yılları arasında eğitim ve öğretime başladık. Geçtiğimiz yıl da ilk mezunlarımızı verdik. O dönem hazırladığımız ders müfredatı şu an önünüzde bulunuyor. Biz bu yıl itibariyle bölüm olarak 4-5 toplantı yaptık. Bu toplantılarda uygulamanın ön planda olması gerektiği kararını aldık. Öğrencilere bizim öğreteceğimiz; haber yazımı olsun, kurgu ve tasarım programlarını önceleyen yeni bir müfredata giriştik. Bununla ilgili bir iç paydaş toplantısı yaptık ve hocalarımızdan görüşler aldık. Bu noktada sizlerin beklentisi de bizim için önemli” şeklinde konuştu.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Neva Doğan da müfredata dair düzenlemelerin gerek çağın ihtiyaçları gerekse sektörün geldiği nokta doğrultusunda yapılması gerektiğini belirtti. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün çok yönlü bir bölüm olduğunu belirten Doğan, “Öğrencilerin yerel basın kuruluşlarında staj imkânlarının olması ve yerel basın mensuplarının bu konuda bizlere her zaman destek olması büyük ayrıcalık” diyerek duygularını aktardı. Dış paydaş buluşmalarının daha sık yapılması gerektiğinin altını çizen Doğan, akademi-sektör etkileşiminin karşılıklı olarak çok büyük fayda sağlayacağını belirtti.