“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının yıl dönümünde derin bir saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım, yalnızca bir yas günü değil; aklın, bilimin ve özgür düşüncenin ışığında ilerleme kararlılığımızı yeniden hatırladığımız bir bilinç günüdür.

Atatürk, milletine inanan bir lider olarak “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin önemini vurgulamıştır. Bizler de Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak; gerçeğin, bilginin ve toplumsal sorumluluğun izinde ilerleyen genç iletişimciler yetiştirmeyi, O’nun gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda en anlamlı görevimiz sayıyoruz.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”